Gå til hovedindhold
IMG_2553

Livet i Glumsø

Glumsø er et levende samfund i hjertet af Sjælland, med grønne fredede arealer, her er naturen en perle. Fra Glumsø er der mange muligheder for en naturskøn oplevelse.

Vores frivillige – og dem er der mange af – gør hver dag en kæmpe indsats for at holde gang i byen, lige fra biograf, café Rejseladen, foreninger og arrangementer. Lions loppemarked, afholdes 2 gange årligt af de frivillige.

Velkommen til Glumsø – en storby i miniformat

Café, biograf, butikker, museum, supermarkeder, badesø, hundeskove, togstation, lægehus og apotek. Frivillige og foreninger. Bibliotek og borgerservice. Børneinstitutioner og erhverv som slagteri, elektrikere, VVS, tømrer, m.m. Glumsø har det hele – og ikke for at blære os, men vi er temmelig glade for at bo her.

Lige præcis her i Sjællands hjerte. Hvor vi er omgivet af smuk natur.

Glumsø er Sjællands ”grønne” hjerte omgivet af skove og med søen helt inde i byen. Vi har hjertesti, badebro og fugleskjul, og der er vandrestier, hundeskove og shelters i naturen omkring byen.

I Glumsø kender vi hinanden. Vi hilser på hinanden, smiler til hinanden, hjælper hinanden. Glumsø er en by, hvor man kommer hinanden ved.

Glumsø er omringet af tre byer med masser af arbejdspladser – Næstved, Ringsted og Sorø, nogle tager helt til hovedstaden. Mange pendler med toget, der går direkte fra Glumsø Station. I myldretiden går toget hver halve time og ellers en gang i timen. Det tager kun 56 minutter, så står vi midt i København.

I Glumsø har vi også kultur: en biograf hvor der afholdes koncerter og foredrag, et kulturhus med bl.a. teater og koncerter, et bibliotek, Café Rejseladen med masser af arrangementer, Citynight med Glumsøløbet samt den årlig byfest ”KOKS” med musik og open air film lige ned til søen.

I Glumsø er der vuggestuer, dagpleje, børnehaver og skole, lægehus, tandlæger, apotek og ældreboliger. Der er masser af fritidstilbud i hallen og på vores sportsbaner inkl. tennisbaner og speedway, og vi har nogle aktive spejdere med kanoer og bålhytte.

I Glumsø køber vi vores dagligvarer lokalt – og der er mange steder at vælge mellem: Super Brugsen, Fakta, slagteren, bageren, blomsterhandleren. Om sommeren nyder vi godt af de mange hyggelige gårdbutikker, som ligger i nærheden af vores by.

I Glumsø hjælper vi hinanden, og vi værner om vores by, som vi kalder en storby i miniformat. Vores frivillige – og dem er der mange af – gør hver dag en kæmpe indsats for at holde gang i alle byens aktiviteter.

I Glumsø har vi det godt. Ærlig talt.

 

DJI_0086

Se en film om Glumsø og omegn

Oplevelser og aktiviteter

IMG_9525

KOKS

står for Kræmmermarked, Open air, Kulturnat og Sommerfest. dagen afholdes altid sidste lørdag i august. Det er en tradition, som alle i lokalområdet kender.

Området

IMG_2432

Kom i kontakt med dine naboer

Find endnu flere informationer på Facebook