Gå til hovedindhold

Sandby

Sandby ligger på det skrånende, nordvendte terræn oven for Susådalen.

 • Læs op

Indhold

  Herregård og landsby

  Sandby ligger på det skrånende, nordvendte terræn oven for Susådalen. Den gamle landevej, Sandbyvej, fra Ringsted til Glumsø danner i dag skellet mellem den ældre landsby og den nyere bydel i øst, der blandt andet rummer et parcelhuskvarter. Bygaden, Ølsevej, løber øst-vestligt på langs ad skråningen og har i den østlige bydel karakter af en lille bygade med missionshus (opført 1896), tidligere skole (opført 1896, udvidet 1934) og brugsforening.

  I Sandby ligger Sandbygård og Sandby Kirke.

  I Sandby Sogn findes flg. autoriserede stednavne:

  • Brobanke
  • Bulbjergmarken
  • Buske

   

  Sandbys valgsted

  Sandby 31-10-2014

  Til Centerchef Gitte Nonbo.

  Nedlæggelse af afstemningssted i Sandby forsamlingshus

  Det var måske ikke meningen, at vi som bor i Sandby skulle have hørt noget om, at man i Fællessekretariatet Næstved kommune, havde tænkt sig at forelægge et forslag for Næstved kommune, om at lukke afstemningsstedet i Sandby forsamlingshus og lægge det sammen med Glumsø kro, men der var da heldigvis en person i Glumsø, der synes, at vi i Sandby skulle orienteres om, at der var kommet en høring til Glumsø Lokalråd om dette.
  Skal en høring ikke offentliggøres, så dem det handler om kan læse det?
  Vi har ikke kunnet finde det.

  Vi fatter heller ikke, at man kan måle noget på, at vi ikke står og brokker os over, at vi skulle køre til Glumsø sidste gang.valgsted Sandby 001
  Vi vidste alle, at Sandby forsamlingshus var lejet ud til privat fest (og det er jo det huset skal overleve på), men det giver da ikke grund til også at tage det fra os i fremtiden.
  For meget kort tid siden var bestyrelsen fra forsamlingshusene til møde i kommunen, hvor de blev opfordret til at sørge for så meget aktivitet i forsamlingshuset som muligt, men jeg kalder ikke dette for opbakning fra kommunen.

  Vi i Sandby undrer os over, at vi ikke er hørt, og vi forstår ikke de modstridende parter, som opfordrer os til at bakke op om vore forsamlingshus, når en anden part så vil lukke det som afstemningssted.

  Måske også interessant for dig