Gå til hovedindhold

Smørhullet - vores bålhytte

Smørhullet, Nyvej, P-plads nær rundkørsel.

 • Læs op

Indhold

  Naturbasen blev indviet 16. juni 2011, hvor den fik navnet Smørhullet. Den er blevet til på baggrund af en lokal borgergruppes engagement og samarbejde med naturvejleder Helen Holm.

  Glumsø Lokalråd tog ismørhul maj måned 2010 kontakt til Helen Holm, for at høre om det projektet, som Næstved kommune havde i støbeskeen. Nemlig at placere 10 Naturbaser rundt omkring i kommunen, hvor der var muligheder for at opleve en del af den varierende natur. som kommunen har at byde på.

  I Glumsø var søen et oplagt sted at placere en. I og med at basen osse kan bruges til undervisning og foredrag, er den indrettet sådan at der er bygget et skur i forbindelse med selve basen til opbevaring af grej og redskaber til at undersøge naturen med. Dette er aflåst, men der kan med forud gående aftale, lånes en nøgle på borgerservice.

  Naturbasen “Smørhullet” er til for alle der vil bruge den til et eller andet formål. På indersiden, langs siderne, af basen er der placeret slagbænke og i midten er der nu en primitiv bålplads, men det er meningen at der på sigt kommer en opbygget bålplads. Placeringen af selve basen, er på bakken, ved siden af Haletudsen. Her lå engang en mergelgrav, så i og med den ligger højt, ligger den den osse i en uddybning i landskabet, der gør at den ligger næsten skjult og godt i læ. Brug den, det er Glumsøs Værested for alle!!!

   

  Hvad kan jeg ellers opleve?