Gå til hovedindhold

Referat fra mødet 15. september 2022

  • Læs op

Indhold

    Referat af møde torsdag den 15. september 2022 kl. 18:30

    Deltagere: Visti Christoffersen, Jens B. Nielsen, Poul Worch, Poul B. Eriksen, Elisabeth Bastholm,
    Jens Nygaard Knudsen, Thor Temte, Ellen Wejdling
    Afbud: Mads Jørgensen og Vagn Holck Lauridsen, Karen E Henriksen deltog kun i noget af mødet

    1 Valg af ordstyrer og referent.

    Ordstyrer: Thor Temte

    Referent: Ellen Wejdling og Karen Eberhardt Henriksen

    2 Gennemgang af referat fra sidste møde.

    2.1 Møde 18-08-2022

    2.1.1 (4.1.6) Visti har endnu ikke fået videresendt forespørgslen vedr. BLUP

    2.1.2 (9.2.3) Skiltet på Hjertestien er blevet vendt ud mod stien ☺

    2.1.3 (9.4.2) Visti har endnu ikke fået svar på hvem, der er ansvarlig for vedligeholdelse af bedet tættest på stationen.

    3 Godkendelse af dagsorden.

    3.1 Dagsorden blev godkendt

    4 Orientering og debat ved formand/medlemmer

    4.1 Formanden:

    4.1.1 Ny revideret varmeplan: NK har indkaldt Glumsø & Omegns Lokalråds bestyrelse til et møde sammen med Energiselskabet E.ON den 16. september. På mødet vil der blive orienteret om mulighederne for etablering af fjernvarme i Glumsø. Der vil blive afholdt Borgermøde i oktober vedr. fjernvarme i Glumsø.

    4.1.2 Badestrande i NK: Glumsø Sø er, som den eneste ferskvandsstrand, med på NK’s liste over strande i kommunen ☺

    4.1.3 Fodgængerfelter i Glumsø by: Inden der laves ændringer ved fodgængerfeltet udfor Brugsen, vil NK foretage hastighedsmålinger før og efter fodgængerfeltet.

    Målere er sat op. Visti har endnu engang gjort opmærksom på, at Lokalrådet ønsker opsætning af blink og ikke forhøjet forgængerfelt på Nyvej ved Haletudsen. På den strækning sætter selv små ujævnheder på Nyvej sig i husene i området. Der er lavet hastighedsmålinger forskellige stedet i Glumsø by og hastighederne bliver stort set overholdt bortset fra ved viadukten Sandbyvej – Nyvej, hvor der bliver kørt alt for stærkt (over 60% af målingerne). Der laves en ny måling på Nødholmsvej. Visti følger fortsat op.

    4.1.4 KOKS: KOKS 2022 gav underskud. Dagen gik meget fint, men der kom for få unge mennesker til de arrangementer, der var lavet specielt med henblik på dem.

    4.1.5 Svar fra NK vedr. valgsted i Glumsø by: Efter valghandlingen i juni, hvor det foregik i Glumsø Hallen, har Lokalrådets bestyrelse skrevet til NK, at det generelt ikke var til gavn for byen bl.a. medførte det, at der ikke var ekstra liv i Storegade den dag, hvilket gik ud over erhvervslivet. NK administrationen har svaret, at man anbefaler byrådet, at valghandlingen også fremadrettet vil foregå i Glumsø Hallen.

    4.1.6 Lukning af Jensens Bakery: Visti var i P4 Morgen i forbindelse med, at bageren desværre måtte lukke pga. de stigende energipriser. Poul BE orienterede i den forbindelse om, at der arbejdes med nye ideer til styrkelse af erhvervslivet i Glumsø.

    4.2 Medlemmer:

    4.2.1 Suså Biogas: Jens BN refererede fra borgermødet i Tybjerg. Borgernes to største bekymringer var den megen tunge trafik, som det vil medføre og frygten for lugtgener. Ved opsætning af solceller og vindmøller kan naboer få erstatning for værditab på deres ejendom, men det gælder ikke for naboer til biogasanlæg.
    Det var et godt og informativt møde.

    4.2.2 Møde om samarbejdet mellem lokalråd og NK: Poul BE orienterede om workshoppen, hvor der blev arbejdet med følgende emner: Anlæg & Arbejder, Mobilisering; Klimahandlingsplan; Lokal varmeforsyning og Trafikplan. Thor nævnte, at det var godt at få ansigter på en række personer i NK’s administration.

    4.2.3 Vandrefestival: Desværre blev Michael Krogh syg, så turen blev aflyst. Men der skal lyde stor tak til Lone Bybeck, som sørgede for at informere om aflysningen og tilbød dem, der mødte op, at gennemføre turen ☺

    5 LUP (LokaleUdviklingsPlaner) 2022

    5.1 Koncept for - og forberedelse af borgermøde vedrørende LUP: Ellen orienterede om, hvordan mødet skal forløbe. Men da fjernvarme i Glumsø by er rykket helt op i toppen af Lokalrådets arbejdsliste, er LUP udsat til primo 2023. Ellen, Vagn og Karen er fortsat tovholdere på LUP mødet.

    6 Standardvedtægter for lokalrådene

    Det blev bekræftet, at der i lokalrådets nuværende vedtægter er anført, at gældende forretningsorden altid skal overholdes. Ligeledes er det også præciseret, at hvis Lokalrådet opløses, skal evt. indestående midler benyttes i lokalområdet. Det blev i øvrigt besluttet, at generalforsamlingerne, så vidt muligt, skal afholdes i slutningen af januar eller i februar.

    7 Status på projekter / opgaver

    7.1 Boligudvikling i Glumsø:

    7.1.1 Velkomstmappe til nytilflyttere: Poul BE og Visti sender mail til alle, som skal have mulighed for at blive repræsenteret i mappen.

    7.1.2 Byfilmen bliver filmet til foråret.

    7.1.3 Søpark Alle: Birch ejendomme har sendt en mail til alle, der har tilmeldt sig interesselisten. Visti forhører sig hos entreprenøren, om det er muligt for Boliggruppen og Lokalrådets bestyrelse at få en rundvisning på byggepladsen.

    7.2 Bypedellerne:

    7.2.1 Der skal indkøbes et reserve solsejl til Sansoteket Vagn

    7.3 Afgræsning ved Glumsø Sø:

    7.3.1 Visti sørger for, at der fortsat bliver slået under hegnet. Evt. med hjælp fra Karen

    7.4 Stationsbygningen:

    7.4.1 DSB har planer om at sætte stationsbygningen til salg. Poul BE har bedt om at få oplyst prisen på bygningen, men afventer svar.

    7.5 Elektronisk infosystem/skærm

    7.5.1 Skærmen er opsat og i funktion. Hvis man ønsker informationer lagt op kan man henvende sig til:

    7.5.1.1.1 Poul BE: Lokalråd, erhvervslivet, foreninger

    7.5.1.1.2 Vagn: Biografen og Rejseladen

    7.5.1.1.3 Doris: Kirken

    8 Økonomi

    8.1 Status: Der er penge til resten af årets aktiviteter:

    8.2 Nye foldere til Hjertestien: Jens NK har forhørt sig hos Hjerteforeningen og de vil gerne donere 2500kr. Den samlede pris løber op i 4000kr. Da der skal tilføjes noget om afgræsningsprojektet i folderen, tages de resterende penge fra Lokalrådets konto vedr. afgræsning.

    8.3 Jens BN gennemgik de enkelte projektkonti.

    9 Lokalrådsmøde i omegnslandsby

    Den 19. januar 2023 afholdes Lokalrådsmødet i Tyvelse. Visti laver aftale med Tyvelses borgerrepræsentant. Thor laver tekst til plakater, og Poul BE søger for opsætning og trykning af plakaterne

    10 Eventuelt

    Intet til dette punkt

    Næste møder:

    Torsdag den 13. oktober – Borgermøde om fjernvarme i Glumsø Hallen

    Torsdag den 24. november

    Torsdag den 19. januar 2023 - Lokalrådsmøde i Tyvelse

    Januar – februar generalforsamling

    Februar – Marts Borgermøde vedr. LUP

    Torsdag den 09. februar

    Torsdag den 16. marts 2023

    Hvor ikke andet er angivet, afholdes mødet kl. 18.30 på Aktivitets og Medborgerhuset ”Kroen” i Kobberstuen.

    Se flere nyheder fra Glumsø og omegn