Gå til hovedindhold

Referat af møde torsdag den 21. april 2022 kl. 18:30

  • Læs op

Indhold

    Referat af møde torsdag den 21. april 2022 kl. 18:30

    Deltagere: Visti Christoffersen, Jens Nygaard Knudsen, Poul B. Eriksen, Elisabeth Bastholm, Poul Worch, Vagn Holck Lauridsen, Ellen Wejdling, Jens B. Nielsen, Karen E Henriksen

    Afbud: Thor Temte, Mads Jørgensen

    1 Bestyrelsen konstituerer sig

    1.1 Bestyrelsen konstituerer sig

    1.1.1 Formand: Visti Christoffersen

    1.1.2 Næstformand: Jens Nygaard Knudsen

    1.1.3 Sekretær: Karen Eberhardt Henriksen

    1.1.4 Kasserer: Jens Bybeck Nielsen

    2 Valg af ordstyrer og referent.

    Ordstyrer: Poul B. Eriksen

    Referent: Karen E Henriksen

    3 Gennemgang af referat fra sidste møde.

    3.1 Møde 24-03-2022

    3.1.1 Visti rykker NK for at få tilsendt tilflytter mapperne.

    4 Godkendelse af dagsorden.

    4.1 Dagsorden blev godkendt

    5 Orientering og debat ved formand/medlemmer

    5.1 Formanden:

    5.1.1 Hvem deltager i dialogmødet med Lokaldemokratiudvalget den 10. maj kl. 17-19? Alle lokalrådets medlemmer kan deltage, giv Visti besked, hvis I vil med. Lokaldemokratiudvalget har bedt lokalrådene om at sende 2 generelle spørgsmål, som kan drøftes på mødet: Glumsø & Omegns Lokalråd foreslår: 1. Hvad har
    man fra politisk side gjort for at sikre at intentionerne omkring borgerinddragelse blandt andet beskrevet i "Bring de relevante i spil på rette tidspunkt" og "Godt liv på landet" kommunikeres ned i gennem hele administrationen - top til bund. Hvorledes ser det nye Plan-, Teknik- og Lokaldemokratiudvalg på konceptet omkring Lokalråd i Næstved Kommune. Hvilket potentielle ser man i det, og hvilke forventninger har man til det. Desuden er formændene blevet bedt at præsentere lokalrådets arbejde. Der var forslag om at genbruge præsentationer fra generalforsamlingen, byvandringen og LUP. Lokalrådets økonomi skal også præsenteres (vores evne til at skaffe projektpenge) Visti udarbejde et oplæg.

    5.1.2 Visti har underholdt til “Spis sammen” i Rejseladen om baggrunden for oprettelsen af lokalråd og hvordan lokalrådet arbejder, herunder LUP’en.

    5.1.3 Lokalrådets bannere er slidte og mangler lidt reservedele: Poul W har måske nogle reservedele, der kan bruges. Visti kører bannerne ned til Poul W.

    5.1.4 Indvielse af scenen i Krohaven den 24. april kl. 15: Visti er blevet bedt om at sige et par ord.

    5.1.5 Lokalrådet har fået en generel henvendelse fra NK vedrørende bekæmpelse af Bjørneklo: Da der ikke er konstateret Bjørneklo på den aktuelle matrikel ved Fugleskjulet giver henvendelsen ikke anledning til nogen handling fra Lokalrådet.

    5.1.6 Ladestandere på P-pladsen ved Storegade i Glumsø: NK vil godt være fødselshjælpere i forbindelse med opsætning af ladestandere. Visti og Vagn undersøger mulighederne.

    5.1.7 Henvendelse ang. styning af træer rundt om det gamle rensningsanlæg: Visti og Jens BN sender svar til borgeren og til NK.

    5.2 Medlemmer: 5.2.1 Møde ang. lukning Gl. Næstvedvej: Ca. 15 Sandby borgere deltog i mødet. Der var modstand mod lukningen og mod forslaget til forløbet at cykelstien. Efterfølgende har Vejdirektoratet oplyst, at planerne om lukningen af Gl. Næstved er opgivet.

    5.2.2 Henvendelse ang. fællesantenne på Søpark Alle 1: Lokalrådet kan ikke gå ind i en sag med et privat firma. Poul BE sender svar til borgeren

    5.2.3 NK Varmeplan 2022-2030: Vagn formulerer et høringssvar, som inkluderer nogle spørgsmål til varmeplanen vedr.: Varmedistrikterne - er inddelingen hensigtsmæssig? Hvad vil det betyde, hvis slagteriet eller en anden stor varmeaftager lukker? Placering af selve varmeværket? Høringssvaret er efterfølgende sendt

    5.2.4 Møde med Alex Dyberg Albrektsen NK ang. trafik/vejforhold/lys i Glumsø by. Lokalrådet fik gjort opmærksom på de steder, hvor der er trafikale problemer. Der kom ikke noget konkret ud af mødet. Alex DA vil sende en rapport. Visti laver et Zoom møde med Lokalrådets deltagere fra mødet om en evt. opfølgning.

    6 LUP (LokaleUdviklingsPlaner) 2022

    6.1 Resultat: 90 har gennemført spørgeskemaet 100%. Godt 100 har været inde og skive lidt. Resultatet lægges ud på hjemmesiden og sendes til dem, der har ønsket at blive informeret. Samtidig gøres der opmærksom på hvilke af forslagene, der allerede arbejdes på. Poul BE sørger for at lægge det ud og sender Lokalrådet listen med borgere, der er interesserede i at deltage i et eller flere projekter. Jens BN sørger for lodtrækning og aflevering af præmierne. Karen sørger for gavekort til Rejseladen på 300kr. Alt er klaret ☺

    6.2 Hvilke projekter skal Lokalrådet tage fat på? Visti sætter det på dagsordenen til næste møde.

    7 Krav/mandat til Lokalrådets arbejdsgrupper

    7.1 Det reviderede forslag fra Thor blev drøftet. Det blev aftalt, at Ellen og Karen kigger på det, og kommer med nyt, revideret oplæg på næste møde. I forrige referat var der et forslag, som der arbejdes videre med.

    8 Status på projekter / opgaver

    8.1 Boligudvikling i Glumsø:

    8.1.1 Spånpladegrunden: ikke noget nyt

    8.1.2 Søpark Allé: Visti har endnu ikke lavet oplæg vedr. tilkørsel! Birch Ejendomme er klar til at gå i gang, men afventer de sidste tilladelser. Ophævelse af skovbyggelinjen kan først ske, når lokalplanen er vedtaget. Den forventes vedtaget i starten af maj.

    8.1.3 Sorøvej 17: Vibevej 5 er sat til salg. Hvis Teas køber den, vil det give 3 til- /frakørselsveje til den kommende bebyggelse, som forventes at bestå af 12 familieboliger i 2 etager samt nogle seniorboliger. Beboerne på Lærkevej har lavet en lille borgergruppe, som forholder sig til byggeriet.

    8.1.4 Åsøvej 4A – nogle borgere har henvendt sig til Lokalrådet om den uskønne container, som står på den flisebelagte grund på Åsøvej 4A. Visti skriver til Visholm ejendomme, om ikke de vil fjerne containeren.

    8.2 Bypedellerne:

    8.2.1 Beklædning: Vagn og Poul BE aftaler hvem, der skal producere trøjerne.

    8.2.2 Gruppen holdt møde den 9. april, herunder gennemgang af to-do listen for 2022. Der er nogle småting, som skal laves færdig, og et nyt projekt om forbedring af stien fra Speedway banen op gennem “skoven” mod
    Flensborggårdens mark.

    8.2.3 Lokalrådet spørger Bypedellerne, om de vil flytte Blafferbænken fra placeringen ved Brugsen op på pladsen ved Bogskabet.

    8.3 Afgræsning ved Glumsø Sø: Når køerne er kommet på græs, vil der blive inviteret til indvielse af folden inden sommerferien. Ellen og Karen

    8.4 Stationen:

    8.4.1 Mads har ikke fået fat i Mogens Hechman fra Banedanmark for at få et bud på, hvad de løbende omkostninger (el, varme mm) er for stationsbygningen, samt for at få et møde med Voxeværket. Mads prøver fortsat. Hvis ikke Mogens H vender tilbage, vil Mads selv aftale et møde med Voxeværket.

    8.4.2 Visti afventer svar fra NK (Alex DA) om, hvem der skal vedligeholde hvilke arealer ved stationen.

    8.4.3 Køreplan 2021-50: Visti, Poul BE, Mads og Jens BN har sendt et svar til Transportminister m.fl. med opfordring til enkelte, hurtigere tog i myldretiden.

    9 Presse

    Intet til dette punkt

    10 Økonomi

    10.1 Status: ikke noget nyt.

    11 Mødedage

    Skiftende mødedage eller anden fast ugedag? – Nej, vi holder fast i 3. torsdag i måneden.

    12 Eventuelt

    12.1 Turistforeningen i Næstved, er kommet i gang igen. Skal vi lave en folder om Glumsø, som f.eks. kan ligge på turistkontoret. Poul BE sender det gamle udkast til Karen og Ellen, som kigger på det. Man kunne f.eks. sætte QR koder ind med oplysninger om forskellige udflugtsmål.

    Næste møder:

    Torsdag den 19. maj 2022 Lokalrådsmøde – afbud fra Karen

    Torsdag den 16. juni 2022 Lokalrådsmøde

    Hvor ikke andet er angivet, afholdes mødet kl. 18:30 på Aktivitets og Medborgerhuset ”Kroen” i Kobberstuen.

    Se flere nyheder fra Glumsø og omegn