Gå til hovedindhold

Referat af møde torsdag den 19. maj 2022

  • Læs op

Indhold

    Referat af møde torsdag den 19. maj 2022 kl. 18:30

    Deltagere: Visti Christoffersen, Poul B. Eriksen, Elisabeth Bastholm, Poul Worch, Vagn Holck Lauridsen, Thor Temte, Ellen Wejdling

    Afbud: Jens B. Nielsen, Karen E Henriksen, Jens Nygaard Knudsen, Mads Jørgensen

    1 Valg af ordstyrer og referent.

    Ordstyrer: Vagn Holck Lauridsen

    Referent: Ellen Wejdling

    2 Gennemgang af referat fra sidste møde.

    2.1 Møde 21-04-2022

    2.1.1 Thor har for 3 uger siden bedt Birgitte Gussenhoven, NK om at få tilsendt 100 tilflytter- / velkomstmapper, Thor har endnu ikke modtaget dem. Thor følger op. (Den 31. maj har Thor rykket for mapperne)

    2.1.2 (5.2.2) Poul BE har sendt svar til den borger, der har spurgt om muligheden for fællesantenne i det kommende byggeri på Søpark Allé

    2.1.3 (5.1.3) Poul W køber de dele, der mangler for at kunne renovere Lokalrådets ”Beach flag”.

    2.1.4 (5.1.7) Visti har sendt svar til NK vedr. forespørgsel om beskæring af bevoksningen ved det gamle rensningsanlæg.

    2.1.5 (5.2.4) Visti, Elisabeth, Jens B og Poul BE har sendt nogle supplerende oplysninger til Alex Dyberg Albrektsen, NK vedr. forslag trafikregulering i Glumsø. Alex DA har endnu ikke sendt sin opsummering på mødet den 29. marts.

    2.1.6 (12.1) Poul BE har sendt materialet vedr. turistfolder til Ellen og Karen. Ellen og Karen går videre med emnet.

    3 Godkendelse af dagsorden.

    3.1 Dagsorden blev godkendt

    4 Orientering og debat ved formand/medlemmer

    4.1 Formanden:

    4.1.1 Der er p.t over 105 forhåndstilmeldte til motionsløbet i forbindelse med Glumsø City Night.

    4.1.2 Valghandlingen den 1. juni var flyttet fra Kroen til Hallen. Visti orienterede NK om at der mangler P-pladsen fordi lærerne og pædagogerne benytter Ppladsen ved Hallen. Visti sætter et punkt på næste dagsorden, som omhandler en evaluering af hvordan det var at benytte Hallen som valgsted.

    4.1.3 Vi skal huske, at det er muligt at søge Mærk Næstved om tilskud til forskellige arrangementer.

    4.1.4 Skuret på Kaninbjerget er lukket pga. omfattende hærværk. Skolen opsiger derfor kontrakten med Lokalrådet og sørger for at resterne rives ned og fjernes.

    4.1.5 En evt. mulighed for at få omdelt informationer sammen med Kirkebladet vil blive drøftet på næste møde (Visti)

    4.1.6 Thor kontakter Rejseladen, for at høre om Rejseladen er interesserede i Dansk Rakkerpaks tilbud om gratis gadeteater.

    4.2 Medlemmer:

    4.2.1 Der har været afholdt dialogmøde med Lokaldemokratiudvalget. Det var en begrænset succes. Lokalrådet vil sende brev til NK, hvor de tilbyder at deltage i planlægningen det næste stormøde for lokalrådene, for at gøre mødets indhold mere relevant. Visti sætter standardvedtægterne for lokalrådene på som punkt på næste lokalrådsmøde.

    4.2.2 Kommunebusserne, som erstatter skolebusserne, er begyndt at køre i april. Busserne er vinkebusser og alle kan benytte dem. Der kommer info til borgerne om busserne umiddelbart efter sommerferien.

    5 LUP (LokaleUdviklingsPlaner) 2022

    5.1 Lokalrådet skal lave prioritering af de foreslåede projekter. Listen over afstemningen vedlægges dette referat. Thor vil gerne gå videre med et projekt om vandrestier i vores område. Det er vigtig at tage fat i de borgere, som gerne vil deltage i projekterne. Ellen og Karen indkalder interesserede fra LUP’en til et møde, hvor der skal brainstormes om bedre promovering af lokalområdets tilbud og faciliteter til nye beboere og til turister. Listen fra LUP’en tages op på næste lokalrådsmøde (Visti), bl.a. for at vi kan sørge for at få inddraget de personer, som har vist interesse for at deltage i forskellige projekter.

    6 Krav/mandat til Lokalrådets arbejdsgrupper

    6.1 Ellen og Karen kommer med oplæg på næste møde.

    7 Status på projekter / opgaver

    7.1 Boligudvikling i Glumsø:

    7.1.1 Spånpladegrunden: Start af byggemodningen er udskudt til ult. 2022.

    7.1.2 Søpark Allé: Aftalt der ikke umiddelbart skal ansøges om alternativ vejadgang til området. Lokalplanen er vedtaget, men skovbyggelinjen er endnu ikke flyttet.

    7.1.3 Sorøvej 17: Ikke noget nyt

    7.1.4 Åsøvej 4A – nogle borgere har henvendt sig til Lokalrådet om den uskønne container, som står på den flisebelagte grund på Åsøvej 4A. Visti skriver til Visholm ejendomme, om ikke de vil fjerne containeren.

    7.2 Bypedellerne:

    7.2.1 Beklædning: Vagn har bestilt polotrøjer til Bypedellerne.

    7.2.2 Det går fint med at få løst opgaverne på to-do listen.

    7.3 Afgræsning ved Glumsø Sø: Ellen orienterede om køerne. Vagn tilbød, at Bypedellerne slår græsset under hegnet. Der er sat skilt op med tlf.nr. på køernes ejer. Der inviteres til indvielse af folden den 18. juni kl. 10 (Ellen og Karen)

    7.4 Vandrefestival: Michael Krogh, NK leder en tur rundt om Glumsø Sø den 7. september. Michael vil fortælle om, hvad henholdsvis afgræsning og pilekrat betyder for flora og fauna langs med søen. Thor prøver at arrangere en tur fra Glumsø station til Sorø station over spangen ved Næsby.

    7.5 Stationen: Ikke noget nyt.

    7.6 Varmeplan: Verden og virkeligheden har overhalet det forslag til varmeplan, som NK udsendte, det er derfor taget af bordet. Der vil blive udarbejdet et nyt forslag.

    7.7 Ladestandere i Glumsø: Visti og Vagn undersøger mulighederne

    7.8 Elektronisk infosystem / skæm: Der opsættes en infoskærm i et af vinduerne på Kroen. PC er indkøbt og fjernsyn er ved at blive indkøbt. Poul W skaffer beslag. Poul BE, Doris, Jacob og Vagn læres op i, hvordan infoskærmen betjenes. Poul BE vil fremvise infosystemet på næste lokalrådsmøde, hvor Jacob også deltager.

    8 Presse

    Intet til dette punkt

    9 Økonomi

    9.1 Status: ikke noget nyt.

    10 Eventuelt

    Intet til dette punkt

    Næste møder:

    Onsdag den 15. juni 2022 Lokalrådsmøde – Bemærk ændret dato!!

    Sommerferie

    Torsdag den 18. august

    Torsdag den 15. september

    Torsdag den 13. oktober

    Torsdag den 24. november

    Hvor ikke andet er angivet, afholdes mødet kl. 18:30 på Aktivitets og Medborgerhuset ”Kroen” i
    Kobberstuen.

    Se flere nyheder fra Glumsø og omegn