Gå til hovedindhold

Referat af møde onsdag den 15. juni 2022

  • Læs op

Indhold

    Referat af møde onsdag den 15. juni 2022 kl. 18:30

    Deltagere: Visti Christoffersen, Poul B. Eriksen, Elisabeth Bastholm, Jens Nygaard Knudsen, Mads Jørgensen, Vagn Holck Lauridsen, Thor Temte, Karen E Henriksen, Ellen Wejdling

    Afbud: Jens B. Nielsen, Poul Worch

    1 Valg af ordstyrer og referent.

    Ordstyrer: Thor Temte

    Referent: Karen Eberhardt Henriksen

    2 Gennemgang af referat fra sidste møde.

    2.1 Møde 19-05-2022

    2.1.1 NK har udleveret Thor 50 stk. omslag/mapper til nytilflyttere. Der skal laves en bruttoliste over, hvad der skal lægges i mappen. Næsby Bylag har lavet en liste over, hvad de ønsker skal med i mappen. Lokalrådet forbereder sig til lokalrådsmødet i august. NK inviterer 4 gange om året nytilflytterne til et møde på rådhuset, hvor NK uddeler en mulepose med div. materiale. Poul BE foreslår, at vi skriver på Mærk Glumsø, at nytilflytterne kan henvende sig til lokalrådet for at få udleveret den mappe Glumsø & Omegns Lokalråd laver. Mappen kan evt. lægges i en mulepose sammen med andet informationsmateriale vedr. vores lokalområde. Vi snakker videre om hvad og hvordan på næste møde. Visti

    2.1.2 (2.1.3) Beach flag: Dimsen, som manglede, er fundet og afleveret til Poul W, som får samlet det hele, så vi har to bannere.

    2.1.3 (4.1.2) Valghandlingen: Det var besværligt for borgerne fra Søvang at komme om til Hallen. Mht. smittefare så mødtes man i døren på vej ind og ud. Byens handlende mistede omsætning, fordi valghandlingen var flyttet væk fra bymidten. Rejseladen kan ikke levere mad, de må ikke levere mad ud af huset. Men nogle var glade for, at der var mere plads i valglokalet. Ellen og Karen sender et forslag til NK, som skal indeholde en plan over Kroen, hvor vi skitserer, hvordan man kan benytte én indgang og én udgang (gå ud ved scenen) og samtidig lave mere plads mellem valgbordene og stemmeboksene. Forslag og andre bemærkninger sendes til Ellen og Karen.

    2.1.4 (4.1.6) Thor snakker med Rejseladen og Bio, om en af dem vil invitere Dansk Rakkerpak.

    2.1.5 (4.2.1) Gennemgang af Standardvedtægter for lokalrådene blev udskudt til næste møde. Visti

    2.1.6 (7.4) Ellen har lavet aftale med Michael Krogh vedr. Vandrefestival den 7. september. Ellen og Karen er tovholdere på turen. Thor har ikke indsendt forslag til Vandrefestivalen.

    3 Godkendelse af dagsorden.

    3.1 Dagsorden blev godkendt

    4 Orientering og debat ved formand/medlemmer

    4.1 Formanden:

    4.1.1 Mulighed for omdeling af folder, information, etc. sammen med Kirkebladet - der er ingen, der har overskud til at påtage sig denne opgave i øjeblikket.

    4.1.2 Trafiksikkerhed på Nødholmsvej - der bliver kørt for stærkt!! En borger har henvendt sig til NK. Der ønskes hastighedsmålere / trafiktælling på strækningen, Visti finder ud af, hvor på Nødholmsvej problemet er.

    4.2 Medlemmer:

    4.2.1 Ny trafikplan for Næstved Kommune 2023-2026: NK har udsendt et spørgeskema til lokalrådene vedr. den nye trafikplan. Lokalrådet besluttede, at trafikgruppen udfylder skemaet. Visti undersøger, hvordan skemaet udfyldes og optælles (samlet eller enkeltvis). Visti skriver til NK, at det ikke kan nås at
    komme med forslag inden den 23. juni, hvor der er deadline for høringssvar til ny trafikplan for NK.

    4.2.2 Miljøvenlig ukrudtsbekæmpelse i Næstved kommune: Dette var en orientering om, at man kan læse på NK’s hjemmeside, hvordan NK griber det an.

    4.2.3 El – udtag i Storegade: NK er vendt tilbage og Visti aftaler med NK, hvordan problemet løses.

    4.2.4 Pyrolyseanlæg ved Tybjerggård – Visti orienterede om, at han havde set en notits om projektet.

    4.2.5 Mette Dinesen, NK har sendt et Nyhedsbrev / orientering til alle Lokalråd. Det er en rigtig god ide, men Visti gør Mette opmærksom på, at der skal være god tid til ansøgningsfrister. Lokalrådet bør videreformidle Nyhedsbrevet til andre “grupper” i Glumsø. Poul BE lægger det ud på Netavisen og Facebook.

    4.2.6 En borger har henvendt sig til lokalrådet for at høre, om der er mulighed for at arrangere kæphesteløb i Glumsø. Lokalrådet vil foreslå, at det kan foregå i forbindelse med KOKS og henviser borgeren til Mogens P. Visti

    5 LUP (LokaleUdviklingsPlaner) 2022

    5.1 Prioritering – hvilke projekter/opgaver starter vi op: Efter sommerferien indkalder lokalrådet til et møde med de personer, der har oplyst i forbindelse med LUP, at de gerne vil deltage i nogle af projekterne. Lokalrådet vil på mødet prøve at formidle opstarten af nye grupper.

    5.2 Lokalrådet fortsætter planlægningen af et sådan møde på lokalrådsmødet den 18. august. Ellen og Vagn laver en hensigtsmæssig gruppering af de forslåede projekter, så de bliver samlet under nogle overordnede temaer. Visti sætter dette på dagsordenen til næste møde.

    6 Krav/mandat til Lokalrådets arbejdsgrupper

    Ellen & Karen fremlagde et revideret forslag, som blev vedtaget med enkelte rettelser.

    7 KOKS 2022

    7.1 Lokalrådet vedtog, at følgende temaer skal præsenteres på ”trekanten”: Kommende møde om LUP, Søpark Alle og Spånpladegrunden. Visti og Poul BE laver plancher til trekanten.

    7.2 Forslag om at der skal være en Bypedel tilstede på Lokalrådets stand. Vagn

    7.3 Forslag om nye trøjer til lokalrådets bestyrelse Visti og Vagn

    7.4 Den sidste planlægning laves på lokalrådsmødet den 18. august.

    8 Status på projekter / opgaver

    8.1 Boligudvikling i Glumsø:

    8.1.1 Spånpladegrunden: Thor har fået tilbagemelding fra NK: Byggemodningen vil foregå i sidste halvår af 2022 og salget af grunde vil begynde i starten af 2023.

    8.1.2 Søpark Alle 1 - Lokalplanen er vedtaget. Men tilladelsen, som Miljøstyrelsen skal give til at få flyttet skovbyggelinjen, er endnu ikke afklaret. Derfor kunne byggemodning ikke påbegyndes i maj, som oprindelig planlagt.

    8.1.3 Sorøvej 17: Ikke noget nyt

    8.1.4 Åsøvej 4A: AVisholm ejendomme ønsker at bygge 17 ældreboliger på grunden, men NK har indtil videre afvist deres plan. Bebyggelsen bliver for tæt.

    8.2 Bypedellerne:

    8.2.1 Vagn orienterede om de igangværende opgaver. Det kører, som det skal. Bypedellerne gør en masse for byen ☺

    8.2.2 Beklædning: Vagn har modtaget polotrøjerne og er klar til at uddele dem til Bypedellerne.

    8.3 Afgræsning ved Glumsø Sø:

    8.3.1 Der er inviteret til indvielse af folden den 18. juni kl. 10.

    8.3.2 Der er lavet aftaler med Vinterbaderne og Spejderne vedr. Sct. Hans bål m.m.

    8.4 Stationsbygningen:

    8.4.1 Morten Heckman fra Banedanmark vender ikke tilbage og svarer ikke, når Mads ringer.

    8.4.2 Mads har haft Voxeværket på besøg, og de vil meget gerne gå ind i det. Efter at have kigget på bygningen ude og inde kan Voxeværket sagtens se, at de kan få projektet op at stå. Voxeværket tager dialogen med DSB. Voxeværket er i gang 6 forskellige steder i DK, så de har masser af erfaring.

    8.5 Ladestandere i Glumsø:

    8.5.1 Clever har fået tilladelse til at opsætte en stander på torvet midt i Storegade.

    8.5.2 Der er et nyt lovkrav om at ”Bestående bygninger med mere end 20 parkeringspladser skal inden udgangen af 2024 have etableret mindst 1 ladestander". En del virksomheder/institutioner i Glumsø vil være omfattet af dette lovkrav.

    8.6 Elektronisk infosystem/skærm

    8.6.1 Fredag den 17. kl. 10 mødes Doris, Jacob og Poul BE og afprøver, om det hele virker. Skærmen kommer op i det midterste vindue i Mellemstuen på Kroen. Det skulle meget gerne være helt klar til KOKS. Vagn bliver også oplært i at lægge ting på skærmen.

    8.7 Syng Sammen i Sommernatten 2022:

    8.7.1 I år bliver der følgende datoer: 26.juni, 14.august og 11.september. Det foregår som sædvanlig på terrassen ved Søvang. Der er sat plakater op rundt om i byen og er averteret på Facebook og Glumsø NetAvis.

    8.8 Storstrømsensemble 2022: Lokalrådet bevilger penge til flytning af flygel. Visti meddeler dette til Kamma og Albert.

    9 Presse

    Intet til dette punkt

    10 Økonomi

    10.1 Status: ikke noget nyt.

    11 Eventuelt

    På næste møde skal lokalrådet planlægge et lokalrådsmøde i en af omegnslandsbyerne (Visti)

    Næste møder:

    KOKS den 27. august – hele dagen i Storegade

    Sommerferie

    Torsdag den 18. august

    Torsdag den 15. september

    Torsdag den 13. oktober

    Torsdag den 24. november

    Hvor ikke andet er angivet, afholdes mødet kl. 18:30 på Aktivitets og Medborgerhuset ”Kroen” i Kobberstuen

    Se flere nyheder fra Glumsø og omegn