Gå til hovedindhold

Referat af møde torsdag den 21. januar 2021

  • Læs op

Indhold

    Referat af møde torsdag den 21. januar 2021 kl. 18:30

    Deltagere: Jens B. Nielsen, Visti Christoffersen, Poul Worch, Thor Temte, Poul B. Eriksen, Karen E Henriksen, Elisabeth Bastholm, Jens Nygaard Knudsen, Vagn Holck Lauridsen, Ellen Wejdling
    Afbud: Kurt Rasmussen

    Grundet Corona restriktioner blev dette møde afholdt som et lukket videomøde uden adgang for andre end Lokalrådets bestyrelse.

    1 Valg af ordstyrer og referent.

    Ordstyrer: Visti Christoffersen

    Referent: Karen E Henriksen

    2 Gennemgang af referat fra sidste møde.

    2.1 Møde 19-11-2020

    5.1.4 Poul BE har fundet ud af, hvem der er ejer af ”Dueslaget”, men det har ikke været muligt at få kontakt til ejeren. Der er stadig en lejer i ”Dueslaget”, og hun ønsker ikke at flytte.

    8.2 Jens BN har lagt det underskrevne referat af generalforsamlingen 2019 ud på hjemmesiden.

    7.2 Der er ikke udarbejdet varmeplan for Glumsø by. I forbindelse med den politiske aftale om udfasning af gas- og oliefyr, vil Thor opfordre NK til at holde borgermøde om fremtidig varmeforsyning i Glumsø. Vi tager det op igen efter Corona.

    3 Godkendelse af dagsorden.

    3.1 Dagsorden blev godkendt med et ekstra punkt:

    Pkt. 6.9: Skiltning/adgangsforhold på Bavelsevej (Thor)

    4 Orientering og debat ved formand/medlemmer

    4.1 Formanden:

    4.1.1 Visti orienterede om muligheden for at søge tilskud til nye fælles aktiviteter på udearealer og i naturen. Det skal være til aktiviteter på tværs af foreninger, institutioner og målgrupper. Ansøgningsfristen er 1. marts. Krohaven er et projekt, som måske kunne komme i betragtning. Sammen med Elisabeth Tramm ser Poul BE på, om det er relevant at søge.

    4.1.2 På forespørgsel vedr. trafiksikkerhed orienterede Thor om, at NK vil lave en analyse af mulighederne for at bedre trafiksikkerheden på Sandbyvej. Og at fodgængerfelterne på Nyvej ved Bavelsevej og ved Åsøvej vil blive gjort mere synlige og mere sikre.

    4.1.3 Det forlyder, at Nordea vil nedlægge hæveautomaten i Storegade. Jens BN tager kontakt til Nordea for at høre, hvad status er og for at gøre opmærksom på, at det er problematisk, hvis Glumsø mister sin eneste hæveautomat.

    4.2 Medlemmer:
    Der var intet til dette underpunkt.

    5 Kommuneplan 2021

    Kommuneplan 2021 er sendt i høring frem til den 8. marts 2021. Den 9. og den 11. februar afholdes der Borgermøder, de afholdes som videomøder. Visti deltager i et af møderne. Alle opfordres til at deltage i de digitale Borgermøder.

    Thor orienterede om, at det der vedr. Glumsø i Kommuneplanen stort set ligner det, Lokalrådet indsendte i 2017. Alle opfordres til at kigge på hjemmesiden og søge efter de sider, der vedrører Glumsø, for at se om vi er enige/uenige i indholdet og/eller der er noget, vi vil foreslå tilføjet.
    Punktet tages op igen på næste Lokalrådsmøde. Visti

    6 Status på projekter / opgaver

    6.1 Sauna: Der er indkommet en del naboklager som primært går på, at det vil give mere støj og mere trafik. Men Plan- og Erhvervsudvalget har godkendt ansøgningen om opførelse af sauna i den østlige del af anlægget. Vinterbaderne skal søge NK om byggetilladelse og de skal aftale leje og lave kontrakt vedr. leje af arealet. Efterfølgende har Vinterbaderne og Lokalrådet aftalt at holde et møde med nogle af anlæggets naboer, for at se på muligheden for at flytte saunaen over i bygningerne ved det gamle rensningsanlæg.

    6.2 Spor /stations omlægning i/ved Glumsø

    6.2.1 Stationen er færdig og det er blevet godt  Der er nogle småting, som er blevet nænt overfor Banedanmark: Lys på P-pladsen, opsætning af skraldespande samt et ønske om at få en infotavle over i nærheden af P-pladsen, så man ikke skal helt over til perronen for at se togafgangene.

    6.2.1.1 Der er også et ønske om at få de store ure genopsat på perronerne, men svaret er, at de kun opsættes på store stationer!!!!

    6.2.1.2 Der er også fremsat et ønske om, at det bliver muligt/tilladt at gå langs jernbanen fra viadukten ved Sandbyvej til viadukten ved Østergade. Lokalrådet (Bypedellerne) har tilbudt, at stå for etablering og vedligehold af en trappe fra Skovgårdsvej op til transportvejen langs med jernbanen.

    6.2.1.3 Mht busserne, så er der et ønske om, at Rute 570 kører ind omkring stationen. Elisabeth tager det op i Trafik følgegruppen.

    6.2.1.4 Der mangler et busskur ved stationsforpladsen da ventesalen i stations-bygningen er aflåst. Der er taget kontakt til NK, som står for opsætning busskure.

    6.2.1.5 Elisabeth gjorde opmærksom på, at ledelinjen fra stationen stopper ved busstoppestedet, den burde fortsætte frem til fodgængerovergangen. Visti og Poul BE tager op med NK.

    6.2.1.6 Bænkene ved stationsbygningen ud mod den gamle perron bør flyttes hen ved den nye forplads. Bypedellerne vil godt påtage sig at flytte og renovere bænkene. Der er søgt om tilladelse til at flytte bænkene.

    6.2.2 Kunstværket ”Tragten” er, efter kunstnerens (Heine Skjerning) ønske, blevet placeret ved spor 2. Lokalrådet kan ikke hjælpe med finansiering af en plade under kunstværket, som Heine Skjerning har ønsket. Prisen for at få den ønskede plade er ifølge kunstneren 245.750kr. Visti informere Heine Skjerning og efterspørger samtidig lidt information om, hvordan kunstværket skal opfattes. Informationen lægges ud på Glumsø hjemmeside.

    6.2.3 Poul BE kontakter Mads Høj Jørgensen for at høre, hvad status er med kontorfællesskabet og hvordan det kommer videre. Nu var der jo ikke mulighed for, som planlagt, at ”reklamere” for projektet i forbindelse med indvielsen af stationen.

    6.2.4 Visti har fra en borger fået oplyst, at der er sket 6 cykeltyverier fra den aflåste del af cykelskuret. Måske er det nødvendigt, at opsætte en tråd over lågen, så det ikke er muligt at kravle over lågen (en opgave for Bypedellerne?) Visti prøver at få oplyst hvem de 6 personer, som har fået stjålet deres cykler, er og tager kontakt til dem.

    6.3 Vagn orienterede om status. Pt. er der tilmeldt 10 Bypedeller og de er et godt hold med mange kvalifikationer og masser af gåpåmod. De har modtaget 12.500kr fra NK til indkøb af materialer. (lokaldemokratimidler) samt 15.000kr fra Lokalrådenes ekstrapulje. Sidstnævnte er til renovering af skurvognen. Desuden har Lions doneret borde og stole. Bypedellerne er gået i gang med nogle småopgaver, de har bl.a. genopsat nogle vejskilte efter nytårsaften. Vagn laver en liste over opgaver i 2021 og samtidig planlægger han nogle sociale aktiviteter for holdet. Vagn snakker med gruppen om, hvad de kunne tænke sig. På sigt ønsker Vagn at uddelegere ansvaret for opgaverne og opgavefordelingen.
    Da gruppen betragtes som en forening (idet der er tale om ulønnet, frivilligt arbejde), vil det være deres egen fritids- ulykkeforsikring, der skal dække, hvis uheldet er ude.

    6.4 Forslaget til lokalplan for Spånpladegrunden er blevet fremsendt til arbejdsgruppen, til de aktuelle udvalg samt til boligselskabet Sjælland. Sidstnævnte mener ikke, der er noget i lokalplanen, der er til hinder for realisering af alment boligbyggeri på grunden. Forslaget er udarbejdet af konsulentfirmaet NIRAS i samarbejde med NK Team plan. Ifølge tidsplanen vil lokalplanen sendes i 8 ugers offentlig høring den 23. marts og Byrådet vil foretage endelig godkendelse af lokalplanen den 31. august 2021.

    6.5 Jens K oplyste at opsætningen af Bogkvisten er udsat pga. Corona.

    6.6 På mødet med landskabsarkitekterne den 1. december fremlage de deres oplæg til den nye byplads og søpassagen fra Storegade til anlægget. Tegningerne og ideerne blev fremlagt for lokalrådet. Der er enighed om, at det er et godt forslag. Der mangler dog en renovering af passagen ned gennem kastanjealleen. Visti har fremsendt et forslag til NK om, hvordan man evt. kunne renovere stien.

    6.7 Der er ikke noget nyt vedr. etablering af fårefold. Lokalrådet afventer en tilbagemelding om et møde med NK.

    6.8 El-ledningerne til julebelysningen i Storegade er nu oprettet i LER. Visti har lavet oplysninger og et kort, som kan fremsendes, når der er forespørgsler vedr. nedgravede ledninger i Storegade. Visti aftaler med Kurt, hvem der skal være kontaktperson.

    6.9 Thor oplyste, at det er svært at få godkendt opsætning af ”Gennemkørsel forbudt” skilte, fordi Politiet finder det svært at håndhæve. Ønsket / henvendelsen skal komme fra vejens beboere. De kan selv fremsende den til NK eller lade den gå gennem Lokalrådet, som kan støtte henvendelsen. NK foreslår at ensrette Bavelsevej pga. de dårlige oversigtsforhold ved udmundingen i Storegade. Poul W henvender sig beboerne på Bavelsevej.

    7 Presse

    Ikke noget pt. – udsat til næste måned.

    8 Økonomi

    8.1 Lokalrådet har haft et lille overskud i 2020 – godt 300kr. Pt. er der godt 21.000kr på driftskontoen.

    8.2 Til orientering så har Karrebæk Lokalråd indsendt en ansøgning til Lokalrådenes ekstrapulje om tilskud til screening af mulighederne for at få etableret fjernvarme i området.

    9 Eventuelt

    Intet til dette punkt.

    Næste møder:

    Lokalrådsmøde: Torsdag 18. februar 2021

    Lokalrådsmøde: Torsdag 18. marts 2021

    Generalforsamling: ? 2021 – Medborgerhuset ”Kroen” – Salen

    Lokalrådsmøde: Torsdag 15. april 2021

    Lokalrådsmøde: Torsdag 20. maj 2021 - Næsby

    Lokalrådsmøde: Torsdag 17. juni 2021?

    Hvor ikke andet er angivet, afholdes mødet kl. 18:30 på Aktivitets og Medborgerhuset ”Kroen” i Kobberstuen.

    Se flere nyheder fra Glumsø og omegn