Gå til hovedindhold

Referat af møde torsdag den 19. august 2021

  • Læs op

Indhold

    Referat af møde torsdag den 19. august 2021

    Deltagere: Visti Christoffersen, Jens B. Nielsen, Poul Worch, Jens Nygaard Knudsen, Poul B. Eriksen, Karen E Henriksen, Elisabeth Bastholm, Vagn Holck Lauridsen, Thor Temte

    Afbud: Jens B Nielsen, Kurt Rasmussen

    1 Valg af ordstyrer og referent.

    Ordstyrer: Poul Worch

    Referent: Karen E Henriksen indtil 20.30, herefter Ellen Wejdling

    2 Gennemgang af referat fra sidste møde.

    2.1 Møde 10-06-2021

    2. 1 Sogneblad: umiddelbart er der ikke fra menighedsrådet positiv stemning for ideen. Det er også et problem, at Lokalrådet og Menighedsrådet ikke dække helt de samme geografiske områder.

    (4.1.6) Stadig intet nyt om reetablering af de beskadigede el-udtag ved asketræerne i Storegade.

    (4.1.7) Stadig intet nyt om hvornår NK går i gang med at renovere belægningen i Storegade. Men Visti har informeret NK om, at projektet IKKE skal være i gang under KOKS.

    (7.6.1 og 7.6.2) Der er ikke sket mere mht. videoer og brochurer om lokalområdet (Poul BE og Vagn)

    2. 2 (4.1.6) Scenebyggeriet går snart i gang. Der bliver ikke petanque i Krohaven, og der er ikke noget nyt om grunden overfor Shell.

    (6.2) Syng sammen i sommernatten er begyndt igen og næste gang er søndagen efter KOKS.

    (6.7) Bogskabet kommer først i begyndelsen af 2022

    3 Godkendelse af dagsorden.

    3.1 Dagsorden blev godkendt

    4 Orientering og debat ved formand/medlemmer

    4.1 Formanden:

    4.1.1 Bestyrelsen for Glumsø vandværk har bedt om at få 15 min. på generalforsamlingen for at fortælle om deres arbejde med fortsat at skaffe vand nok, når der kommer nye boligområder i Glumsø. Bl.a. har en invester planer om at opføre 64 nye rækkehuse ved Søpark Allé. En repræsentant for firmaet kommer til generalforsamlingen og fortæller om byggeplanerne. NK har også meldt positivt tilbage mht. at komme til generalforsamlingen.

    4.1.2 Lokalrådet vil skrive til NK Park og Vej for at anmode om at få skraldespande ved busstoppestedet ved Fakta og ved P-pladsen ved rundkørslen på Nyvej Karen (har skrevet den 23. september)

    4.2 Medlemmer:

    4.2.1 Poul BE har lavet et fint udkast til en etikette til Glumsø flaskevand. Poul BE undersøger priser.

    5 Generalforsamling 2021

    5.1 Aftalerne vedr. ”hvem sørger for hvad” til generalforsamlingen er sendt ud til Lokalrådet inden generalforsamlingen.

    5.2 Følgende er på valg: Karen, Poul W, Jens NK og Kurt samt suppleanterne Ellen og Elisabeth. De to revisorer: Mogens Pedersen og Henrik Djurhuus

    6 KOKS

    Aftalerne vedr. ”hvem sørger for hvad” er udsendt til Lokalrådet inden KOKS

    7 Status på projekter / opgaver

    7.1 Bypedellerne:

    7.1.1 Forslag til placering af skurvognen er i nabohøring. Den må godt placeres nærmere skel end 2,5 m. Renoveringen af skurvognen skrider planmæssigt frem, den mangler at blive malet.

    7.1.2 Det går godt med Bypedellerne, de er meget positive og kaster sig over opgaverne med humør og gåpåmod. Listen med udførte opgaver bliver længere og længere ☺

    7.1.3 Lokalrådet blev enige om, at Poul BE og Vagn bestemmer hvilket af de fine forslag til logo, der skal anvendes på Bypedellernes T-shirts.

    7.2 Cykelruten fra Skelby til Glumsø: NK har modtaget Lokalrådets kommentarer og spørgsmål vedr. cykleruten på Ulstrup Mosevej. NK har svaret, at de vender tilbage.

    7.3 Afgræsning ved Glumsø Sø: Der er gang i oprydningen på engen, der skal afgræsses og de fleste aftaler på plads mht indhegningen, så projektet skrider planmæssigt fremad.

    7.4 Adgang til Skolevej: Visti orienterede om, at kommunen har gennemført trafiktælling på Skolevej for at afklare, om der er behov for trafikregulering på vejen evt. i form af ”Kun færdsel for beboerne”. Under punktet blev der taget fat på en drøftelse af, hvilke kompetencer arbejdsgrupper under lokalrådet har. Det blev besluttet, at ”Rammerne for arbejdsgruppernes arbejde” skal sættes på som selvstændigt punkt på næste møde (Visti)

    7.5 Stationen

    7.5.1 Genindvielse: På trods af at Banedanmark kun havde informeret meget lidt om genindvielsen, var der et fint fremmøde ikke mindst fra Lokalrådet. Bypedellerne havde sørget for flagstænger. Og efter indvielsen kikkede Borgmesteren og Ministeren på stationsbygningen og mulige anvendelser blev drøftet.

    7.5.2 Cykelparkering – 50 mil fra infrastrukturplanen 2035. DSB er igen begyndt at lave aflåste cykelparkeringer på andre stationer?

    7.5.3 Stationsbygningens anvendelse – 2550 mil infrastrukturplanen. Visti orienterede om at anvendelsen af tidligere stationsbygninger er kommet i fokus og at der er afsat en pulje på 250 mil kr. fra infrastrukturplanen. Det åbner nye muligheder.

    7.6 Badestranden – Grødeskæring: Der er problemer med, at tagrørene breder sig ind på badestranden. Jens B har taget kontakt til kommunen om rydning.

    7.7 Trafikbestilling 2022 for kollektiv trafik: Høring 1. sep. Nyt forslag til køreplan for busserne under Næstved Kommune er sendt i 2. høring. Elisabeth har kikket på planen. Lokalrådet havde ingen ønsker til planen i første høring og der er ingen ændringer fra den første plan til den plan, der er sendt i 2. høring. Vejforhold ved Tyvelse By – Tyvelsevej: Den tidligere, og af kommunen afviste rapport, er genfremsendt til trafikplan 2023-27.

    7.8 Sansotek: Nyt solsejl (reklamation) og reparation af kunstgræsset for enden af slisken (også en reklamation). Der er sat nyt solsegl op. Fremover vil Bypedellerne vedligeholde Sansoteket. Reparation af kunstgræsset for enden af rutsjebanen skal udføres af MaxPlay og vel at mærke med en konstruktion, der holder.

    7.9 Andre projekter

    7.9.1 Informationsmateriale til tilflyttere: Informationsmateriale/omslag til tilflyttere hvor lokalrådet kan orientere om lokalområdet. Thor har snor i sagen.

    7.9.2 Sorøvej 17: Sorøvej 17 har skifter ejer, der er vist planer om at etablere tæt lav bebyggelse. Visti tager kontakt til ejeren for at høre om planerne.

    7.9.3 Sandbyvej: Sandbyvej er områdets eneste ”sorte” vej. Thor finder status sikring af vejen i kommunens trafiksikkerhedsplan.

    7.9.4 Infotavle ved stationen: Tavlen/kortet er nedslidt og står gemt væk, så ingen ser den. Infotavlen bør flyttes og fornys. Vagn og Visti taler med Banedanmark.

    8 Presse

    8.1 Næste emne er generalforsamlingen/borgermødet

    9 Økonomi

    9.1 Status: Jens B deltog ikke i mødet.

    9.2 Årligt tilskud: Det årlige tilskud er forhøjet med 5000 kr.

    9.3 ZOOM abonnement er afmeldt.

    10 Eventuelt

    Ikke noget til dette punkt

    Næste møder:

    Generalforsamling: Tirsdag 14. september 2021 – Den Gule Cafe

    Lokalrådenes Stormøde: Lørdag 18. september 2021

    Lokalrådsmøde: Torsdag 21. oktober 2021

    Lokalrådsmøde: Torsdag 17. november 2021

    Hvor ikke andet er angivet, afholdes mødet kl. 18:30 på Aktivitets og Medborgerhuset ”Kroen” i Kobberstuen.

    Se flere nyheder fra Glumsø og omegn