Gå til hovedindhold

Referat af møde torsdag den 18. november 2021

  • Læs op

Indhold

    Referat af møde torsdag den 18. november 2021

    Deltagere: Visti Christoffersen, Jens B. Nielsen, Poul Worch, Jens Nygaard Knudsen, Poul B. Eriksen, Elisabeth Bastholm, Thor Temte, Ellen Wejdling

    Afbud: Karen E Henriksen, Vagn Holck Lauridsen, Mads Jørgensen

    1 Valg af ordstyrer og referent.

    Ordstyrer: Poul Worch

    Referent: Ellen Wejdling og Karen E Henriksen

    2 Gennemgang af referat fra sidste møde.

    2.1 Møde 21-10-2021

    2.1.1 3.1.1 Poul BE har lavet plakat til info-standeren om boligudviklingen i Glumsø?

    2.1.2 3.1.5 Når NK udsender et omslag til en mappe til tilflyttere, vil Lokalrådet arbejde videre med indhold til mappen: bidrag fra handlende, foreninger m.fl.

    2.1.3 3.1.7 Visti afventer svar fra Banedanmark og NK om hvem, der ejer hvilke arealer ved stationen. Derefter kan lokalrådet indhente tilladelse til, at Bypedellerne flytter turist informationstavlen, så den kommer til at stå mere hensigtsmæssigt.

    2.1.4 5.1.3 Visti har bedt NK Park & Vej om, at stien fra Speedwaybanen til Vesterskov bliver klippet lidt oftere i 2022.

    2.1.5 5.1.4 Poul BE har meldt til ”Giv et praj”, at stikvejen ned langs med BIO trænger til ny belægning.

    2.1.6 5.1.7 Thor har ikke gjort mere mht. vandrestikort over Lokalrådets område.

    2.1.7 6. Visti og Henrik D starter gruppen op, som skal arbejde med fremtidig anvendelse af bygningen ved rensningsanlægget. Henrik skal udarbejde en tekstbeskrivelse af forslag/ muligheder.

    2.1.8 8.6 Der er kommet gode forslag til den nye LUP. Det vil være muligt at komme med forslag på hjemmesiden frem til Nytår. Merete D og Poul BE har skrevet en pressemeddelelse om LUP.

    2.1.9 10.1.5 Det er planen, at der udarbejdes noget samlet PR om Glumsø, når de nye boliger er på vej. Poul BE er tovholder.

    2.1.10 10.2.3 Vagn har lavet en liste over Bypedellernes opgaver.

    2.1.11 10.5 Visti sørger for, at der placeres en stor sten ved siden af bommene mellem Skolevej og Hjertestien, så trafikken forhåbentlig tvinges til at bevæge sig gennem bommene.

    3 Godkendelse af dagsorden.

    3.1 Dagsorden blev godkendt

    4 Orientering og debat ved formand/medlemmer

    4.1 Formanden:

    4.1.1 Godt Liv på Landet: Visti refererede fra det sidste møde, hvor der også deltog en SSP-repræsentant. Han havde desværre ingen konkrete værktøjer, rådet var at benytte dialog og aktiviteter. Men Lokalrådene savner svar på, hvordan det kan føres ud i livet, så unge kan få nogle aktiviteter, de gider deltage i?

    4.1.2 Møde på Susåskolen afd. Glumsø: Mads og Visti var inviteret til møde på skolen i Glumsø for at drøfte, hvordan man bedst kan samarbejde. Visti oplyste at Glumsø & Omegns Lokalråd oplever, at lokalsamfundet har et godt og pragmatisk samarbejde med skolen. Skolen var ikke opmærksom på, at det bliver opført godt 200 nye boliger i Glumsø i løbet, at de næste år. Men skolen har plads til nye elever i de nuværende rammer. Visti vil informere daginstitutionerne om, at der kommer mange nye boliger i Glumsø. Skolen bakker op om ønsket om at få udvidet Glumsø hallens redskabsrum. Ifølge en landsdækkende undersøgelse er NK en af de kommuner, der bruger færrest penge på fritidsområdet.  I begyndelsen af 2022 vil Visti arbejde på en
    fornyet ansøgning om udvidelse af redskabsrummet mv. Punkt på dagsordenen til næste lokalrådsmøde.

    Der mangler klubtilbud til mellemtrinet og opefter (14-20 år)

    Skolens karaktergennemsnit er steget fra 7,2 til 7,8 for afgangsklasserne.

    Elevrådet har et ønske om at få etableret en skaterbane.

    Skolebestyrelsens referater findes på

    https://susaaskolen.aula.dk/skolebestyrelsen/moeder

    4.2 Medlemmer:

    4.2.1 Jens BN har sendt godkendt regnskab og referat fra generalforsamlingen til foreningskonsulenten i NK

    4.2.2 Karen har skiftet til vinterskilte langs Hjertestien. Karen vil bede lokalrådsmedlemmerne om at kigge på skiltene, når de går rundt om søen, så Lokalrådet kan tage stilling til, om skiltene trænger til udskiftning.

    5 LUP (LokaleUdviklingsPlaner) 2022

    Der er kommet gode forslag til nye projekter på: https://maerkglumsoe.dk/lokalraadet/lokaludviklingsplan/ Til nytår lukkes der for indtastning af nye forslag og derefter skal ønskerne/projekterne beskrives. Forslagsstillere til allerede udførte projekter/ønsker, skal have besked. Den samlede liste til LUP skal derefter revideres. Alle vil blive bedt om at deltage i denne proces. Poul BE er tovholder og Ellen og Karen hjælper med teksterne.

    6 Krav/mandat til Lokalrådets arbejdsgrupper

    6.1 Når lokalrådets medlemmer deltager i en arbejdsgruppe, skal de løbende sørge for at referere til lokalrådet om arbejdet i arbejdsgruppen (status på projekter / opgaver).

    6.2 Arbejdsgrupper kan kun underskrive sig som Lokalrådet, hvis det er drøftet i Lokalrådet.

    7 Status på projekter / opgaver

    7.1 Boligudvikling i Glumsø:

    7.1.1 Spånpladegrunden: Visti har aftalt et møde med Birgitte Gussenhoven

    Eriksen og Anders Østergaard Hansen fra NK den 9. december. Mødet handler bl.a. om, hvordan lokalplanen omsættes til virkelighed.

    7.1.2 Søpark Allé: Lokalplanen er undervejs. Birch Ejendomme har godkendt at lokalplanen sendes til Lokalrådet til gennemsyn, inden den sendes i høring.

    7.1.3 Sorøvej 17: Lokalrådet (Visti) arrangerer et kaffemøde med bygherren (Teas), naboerne og andre interesserede. Lokalplanen for området forventes udarbejdet i løbet af 2022.

    7.1.4 Arbejdsgruppen ”Byudvikling i Glumsø”: Der skal laves en projektbeskrivelse for gruppen. Visti er tovholder.

    7.1.5 Visti og Poul BE indhenter tilbud på udarbejdelse af en ”reklame” film om Glumsø. Glumsø & Omegns Lokalråd skal have ret til at lægge filmen på Lokalrådets hjemmeside. Visti sender overvejelserne vedr. valg af filmproducent i høring hos lokalrådets medlemmer. Visti og Poul BE tager endelig stilling til det videre forløb.

    7.2 Bypedellerne

    7.2.1 Beklædning: Vagn og Poul BE overvejer, hvilken beklædning de skal vælge veste / jakker eller? Måske skal der nye trøjer til Lokalrådet i samme ombæring.

    7.2.2 Skurvogn: Skurvognen er flyttet på plads, og der er indhentet tilbud på tilslutning af strøm. Der bliver opsat en bimåler. Jens BN etablerer kontakt mellem Poul W og Mogens vedr. kabel mm.

    7.3 Cykelrute Ulstrup Mosevej

    7.3.1 Der er afholdt møde med beboerne på Ulstrup Mosevej samt repræsentanter for Lokalrådet og for NK. Det var et godt og konstruktivt møde.

    7.3.2 NK har forpligtiget sig til at bringe dele af vejen i relevant stand.

    7.3.3 Cykelruten bliver skiltet og der kommer bom for vejen, så der ikke bliver gennemkørsel for biler. Vejens beboere får nøgle til bommen.

    7.4 Afgræsning ved Glumsø Sø: Der var enighed om at spørge Næstvedegnens Landbofond om det er OK, at afgræsningsprojektet får overført de 10.000kr., Landbofonden for nogle år siden har bevilliget til hjælp til bygning af en idrætshal 2 i Glumsø. Efterfølgende har Landbofonden godkendt at pengene overføres til afgræsningsprojektet, hvor der er god brug for dem.

    7.5 Adgang til Skolevej: Trafiktællingen på Skolevej viste, at der kører 66 biler i døgnet med en gennemsnitshastighed på 24,2 km/timen. På den baggrund mener NK ikke, at trafikregulering på vejen vil være relevant. Visti sørger for at arbejdsgruppen får en tilbagemelding.

    7.6 Stationen: Mads er kommet med tre forslag til fremtidig anvendelse af bygningen:

    7.6.1 Café og kontorfællesskab

    7.6.2 Kontorfællesskab og selvbetjent kiosk

    7.6.3 Vokseværket i Ringsted får til opgave at skabe et kontorfællesskab

    7.6.4 På mødet var der enighed om, at samarbejdet med Vokseværket lyder spændende. Mads arbejder videre med ideerne.

    7.6.5 Poul BE har været til møde i Stationsrådet, hvor han præsenterede det lokale ønske om en trampesti langs med arboretet. Poul foreslår, at der arbejdes videre med ”Vild med Vilje” på arealet. Visti indarbejder dette i den oprindelige ansøgning om trampesti.

    7.7 Terrassen i Krohaven: Terrassen er færdig og Poul BE trækker sig ud af arbejdsgruppen vedr. Krohaven.

    8 Presse

    8.1 Merete Djurhuus og Poul BE har skrevet en pressemeddelelse vedr. LUP og den er sendt til TV2; P4 Sjælland; Lokalbladene; Sjællandske; NK m.fl.

    9 Økonomi

    Ikke noget nyt

    10 Eventuelt

    Intet til dette punkt

    Næste møder:

    Lokalrådsmøder:

    Torsdag den 20. januar 2022

    Torsdag den 10. februar 2022

    Torsdag den 17. marts 2022

    Torsdag den 24. marts 2022 Generalforsamling – tid og sted oplyses senere

    Torsdag den 21. april 2022

    Torsdag den 19. maj 2022

    Torsdag den 16. juni 2022

    Hvor ikke andet er angivet, afholdes mødet kl. 18:30 på Aktivitets og Medborgerhuset ”Kroen” i
    Kobberstuen.

    Se flere nyheder fra Glumsø og omegn