Gå til hovedindhold

Referat af møde torsdag den 10. juni 2021

  • Læs op

Indhold

    Referat af møde torsdag den 10. juni 2021

    Deltagere: Visti Christoffersen, Jens B. Nielsen, Poul Worch, Jens Nygaard Knudsen, Poul B. Eriksen, Karen E Henriksen, Elisabeth Bastholm, Vagn Holck Lauridsen, Thor Temte

    Afbud: Kurt Rasmussen, Ellen Wejdling

    Gæst: Elisabeth Tramm var gæst under sidste halvdel af mødet

    1 Valg af ordstyrer og referent.

    Ordstyrer: Poul Worch

    Referent: Karen E Henriksen

    2 Gennemgang af referat fra sidste møde.

    2.1 Møde 15-04-2021

    2. 1 (7.5) Sogneblad: Afventer stadig, at der kan afholdes Menighedsrådsmøder. Poul BE

    2.1 (9.2) Karen har tjekket, og der er en stol med Lokalrådets navn i Rejseladen.

    4.1.6 Vi ved endnu ikke hvornår, de beskadige el-udtag ved asketræerne i Storegade bliver reetableret.

    4.1.7 Vi ved heller ikke hvornår, de går i gang med at renovere belægningen i Storegade. Men Visti informerer NK om, at projektet IKKE skal være i gang under KOKS.

    6.2 Thor og Visti tager kontakt til NK´s Ejendomskontor, som står for udstykningen og salg af grundene, for at høre, om de vil stille op med et indlæg til Lokalrådets generalforsamling. Når grundene skal sælges tager NK kontakt til nogle ejendomsmæglere, som så kan byde ind med, hvilke ”klynger”, de hver især ønsker at sælge.

    7.1 Vagn sender forslagene til tryk på Bypedellernes T-shirts til alle i Lokalrådet, som så kan returnere deres favorit forslag.

    7.6.1 og 7.6.2 Der er ikke sket mere mht. videoer og brochurer om lokalområdet (Poul BE og Vagn) 2.2 Møde 20-05-2021 i Næsby

    Ingen punkter der behøvede opfølgning pt.

    3 Godkendelse af dagsorden.

    3.1 Dagsorden blev godkendt

    4 Orientering og debat ved formand/medlemmer

    4.1 Formanden:

    4.1.1 Der blevet klaget over unge mennesker, som støjer i anlægget. Dennis har meldt ud, at man er meget velkommen til at kontakte ham, så vil han snakke med støjkilderne.

    4.1.2 Fællesskabsstafetten: Næsby Bylaug er kommet med forslag om at mødes i Næsby anlæg og gå en tur ned over Spangen. Kom gerne med flere forslag, find inspiration her: Invitation til Fællesskabsstafetten

    4.1.3 Vi skal være opmærksomme på mulighederne i Nordea Fonden, bl.a. ”Her bor vi puljen”: Her bor vi-puljen | Nordea-fonden (nordeafonden.dk)

    4.1.4 Følgegruppemøde den 1. juni vedr. ”Godt Liv på Landet”. Enighed om, at i det fremtidige arbejde skal der være fokus på Unge, på Bosætning og på Natur. Der var kritik af, at Demokratiudvalgets eneste kommentar til arbejdsgruppen Godt Liv på Landet´s selvevalueringen var ”Til efterretning”. Selvevalueringen
    blev fremlagt på Demokratiudvalgsmødet den 03.05.2021. På den baggrund ønsker Visti, at evalueringen tages op på Lokalrådenes Stormøde den 18. september.

    4.1.5 Der er giver Miljøgodkendelse til etablering af svineproduktion på Vinderuphøjvej 1.
    4.1.6 Plejecenter Søvang efterlyser en petanquebane i Glumsø By. Der var forslag om at benytte pladsen overfor Shell til formålet eller måske Krohaven. En petanquebane er 12x4 meter. Lokalrådet undersøger mulighederne (Poul BE og Visti).

    4.2 Medlemmer:

    4.2.1 Grunden på Sorøvej / Lærkevej er blevet solgt

    5 Generalforsamling 2021

    5.1 Generalforsamlingen afholdes den 14. september 2021 i den Gule Cafe. Visti og/eller Vagn spørger HC, om han vil lave lyd.

    5.2 Forslag til emnet på generalforsamlingen er udstykning af Spånpladegrunden. Thor spørger NK’s ejendomskontor, om de vil fortælle om, hvordan forløbet vil være i forbindelse med udstykningen.

    5.3 Følgende er på valg: Karen, Poul W, Jens NK og Kurt samt suppleanterne Ellen og Elisabeth.

    6 Status på projekter / opgaver

    6.1 Centerbysprojektet i Glumsø (Søpassagen) vil først blive udført i 2024.

    6.2 Syng sammen i sommernatten fortsætter i 2021 på terrassen ved Søvang. Datoerne meldes ud, så snart de endeligt fastlagt. Søvang har tilbudt at sørge for kaffe og kage. Projektet sørger for musikken (Visti)

    6.3 Det har vist sig, at der højst sandsynligt skal skaffes en byggetilladelse til Bypedellernes skurvogn. Det afhænger af højden på skurvognen og afstanden til skel. Jens B og Vagn arbejder på sagen. Der foreligger en hegnsynsrapport vedr. skellet mellem Brugsen og Østergade 6.

    6.4 NK’s Grøn Plan Pulje 2021 har bevilliget Lokalrådet 52.000kr. til hegning mm af engen i det nordøstlige hjørne af Glumsø Sø. Det betyder, at endnu et projekt fra den seneste LUP kan føres ud i livet. Arbejdsgruppen har været i kontakt med Henrik Andreasen, som gerne ser, at hans del af engen afgræsses. NK er behjælpelig med at få lavet ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens §3. Arbejdsgruppen har også været i kontakt med skolen, som er vendt positive tilbage på forslaget om at lavet et biologiprojekt, som følger engens udvikling i forbindelse med afgræsningen. Efter den 15. august kan bevoksningen på arealet klippes ned og indhegningen begynde. Den 28. juni afholder arbejdsgruppen møde med repræsentanter for brugerne af området ved og omkring badestranden. Invitation til mødet er udsendt.

    6.5 Bypedellerne er i fuld gang med renoveringen af skurvognen. De har fjernet og bortskaffet stakittet mellem Krohaven og ”Bageren” og de er godt i gang med renoveringen af bænkene ved stationsbygningen. Man mangler at finde den endelige genplacering af bænkene ved stationen. Pga. af togenes kommende el-drift er der krav om, at bænkene skal jordes, fordi deres stel indeholder jern, derfor skal placeringen aftales med andre. Vagn er inviteret til møde med Husrådet for at høre, om der er opgaver, bypedellerne kan/vil hjælpe med.

    6.6 Glumsø station er én af de 33 stationer, der er nævnt i regeringens udspil til infrastrukturplan. Der arbejdes på at være klar med forslag til, hvordan Glumsø station kan gøres tryggere, grønnere og mere levende. Hvis ikke der kommer penge via infrastrukturplanen, skal der søges penge andre steder f.eks. Sparekasse Sjællands fond.

    6.7 Bogskabet er endnu ikke klar, men Jens NK prøver, at få det færdig til KOKS, så der kan laves indvielse i den forbindelse. Ellers bliver det først indviet til vinter.

    7 KOKS

    7.1 Der blev nedsat en lille planlægningsgruppe bestående af: Visti, Karen og Poul BE. Visti indkalder til første møde i gruppen. Gruppen kommer med sit udspil på augustmødet.

    8 Presse

    8.1 Næste emne er afgræsningsprojektet, vi vil prøve at få taget nogle billeder, når der holdes møde den 28. juni og lave et lille notat om projektet. Ellen og Karen

    9 Økonomi

    9.1 Visti hjælper Doris med at lave en ansøgning til Landdistriktspuljen vedr. penge til fejring af Glumsø Skoven (15 år) og Smørhullets (10 år) fødselsdage. Fejringen finder sted den 7. august 2021 kl. 14-16.

    9.2 Bypedellerne har brugt 12.000kr. af de 15.000kr., de har fået i tilskud til renovering af skurvognen.

    9.3 Der var enighed om at fortsætte lidt endnu med at betale for brugen af ZOOM. Det koster 15$ pr måned.

    9.4 Thor og Visti tager en snak inden Stormødet den 18. september, for at være sikker på, at NK har forstået, hvad der er Lokalrådets driftsmidler og hvad, der er projektmidler.

    10 Eventuelt

    Elisabeth Tramm foreslog, at der bliver afholdt et borgermøde for at fortælle om, hvilke projekter der er i gang i Glumsø og omegn.

    Næste møder:

    Lokalrådsmøde: Torsdag 19. august 2021

    Generalforsamling: Tirsdag 14. september 2021 – Den Gule Cafe

    Lokalrådenes Stormøde: Lørdag 18. september 2021 – sted er pt. ikke oplyst

    Lokalrådsmøde: Torsdag 21. oktober 2021

    Lokalrådsmøde: Torsdag 17. november 2021

    Hvor ikke andet er angivet, afholdes mødet kl. 18:30 på Aktivitets og Medborgerhuset ”Kroen” i Kobberstuen.

    Se flere nyheder fra Glumsø og omegn