Gå til hovedindhold
Nyhed - lokalområde

Dagsorden og referat [dato]

Læs dagsordenen og referat for lokalrådsmødet den [dato] [adresse].

  • Læs op

Indhold

    Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 18. januar 2024 kl. 18:30

     

    Deltagere: Visti Christoffersen, Jens B. Nielsen, Jens Nygaard Knudsen, Poul B. Eriksen, Elisabeth Bastholm, Vagn Holk Lauridsen og Linda Frederiksen

     

    Afbud: Poul Worch og Ellen Wejdling (Karen E Henriksen deltog i første og sidste del af mødet)

     

    1.     Valg af ordstyrer og referent.

                    Ordstyrer: Poul B Eriksen

                    Referent: Jens B Nielsen og Karen Eberhardt Henriksen

     

    2.     Godkendelse af dagsorden.

    2.1.  Dagsorden blev godkendt.

     

     

    3.     Hvor kendt er Næstved Kommune egentlig?

    3.1.  Mille Lassen, NK gennemgik ”Kendskabsanalyse 2023 for Næstved Kommune”:

    3.1.1.  Næstved har haft værtskab for nogle store arrangementer i årene 2018-2022: VM i håndbold for kvinder; DM i skills; Royal Run og Melodi Grand Prix. Men har det betydet, at Næstved er blevet kendt i omegnskommunerne, Hovedstaden og det øvrige Sjælland? I 2023 gennemførte Epion en analyse for NK for at belyse dette. 1534 besvarelser fra tilfældigt udvalgte fra Hovedstaden (40%), nabokommuner (40%) og øvrige Sjælland (20% af de udvalgte). Ingen fra NK deltog i undersøgelsen.

    3.1.2.  50% af besvarelserne kender Næstved kommune i en eller anden grad, 38% kender kommunen af navn, 12 % kender slet ikke Næstved.

    3.1.3.  68% af de adspurgte er specielt positive overfor indkøbsmulighederne, kulturen og naturen.

    3.1.4.  De adspurgte tænker først og fremmest på naturen i NK; at det er en familievenlig kommune; at der er hyggeligt i kommunen.

    3.1.5.  De adspurgte synes, at NK især har et unikt handelsmiljø; at NK er tænker på bæredygtighed; at NK har et rigt børne- og ungdomsliv.

    3.1.6.  71% af de adspurgte kender til Melodi Grand Prix, MPG samt Royal Run

     

     

    4.     Gennemgang af referat fra sidste møde.

    4.1.  Møde 19-10-2023

    4.1.1.   7.1. Punkt vedr. Kunst og Kultur / udsmykning af busskuret på Sorøvej blev udskudt til mødet i februar Visti

    4.1.2.     Resten er indeholdt i de kommende punkter.

     

     

    5.     Orientering og debat ved formand/medlemmer

    5.1.  Formanden:

    5.1.1. Til orientering: der er planer om at opføre et 49 ha stort solcelleanlæg på Viborggård i Herlufmagle.

    5.1.2. Poul BE og Visti har været til møde med Næstved Erhverv. Næstved Erhverv (naestvederhverv.dk) kan man læse, hvad de arbejder med, og hvordan de kan hjælpe med at skabe vækst og udvikling i virksomheder i NK og/eller hjælpe virksomheder, der ønsker at flytte til NK.   

    5.2.  Medlemmer:

    5.2.1. Der har været afholdt møde i Glumsø Erhverv, hvor man bl.a. gennemgik planer en for 2024. Visti deltog for at informere om udviklingsplanerne i Glumsø. I 2023 var der 24 betalende medlemmer af Glumsø Erhverv. Man har et ønske om at ”formalisere” gruppen.

    5.2.2. Træbroen ved vandhullet bag shelters ved Speedway banen: Skov- og Naturstyrelsen har fjernet det ødelagte trædække på broen, så kun skelettet er tilbage. Lige nu står det hele under vand, så det er umuligt at arbejde dernede. 

    5.2.3. Thor orienterede om, at LAG holder generalforsamling den 11. marts 2024. Alle opfordres til at møde op.

     

     

    6.     Hjerteredderkursus

    6.1.  Ellen og Karen havde foreslået, at lokalrådet arrangerede et Hjerteredderkursus for borgere i Glumsø. Bestyrelsen bakkede op om dette. Kurserne afholdes af Hjerteforeningen og er gratis. Der er tale om 30. min intro i genoplivning, der kan være fra 5-15 deltager på et hold. Ellen og Karen arbejder videre med ideen og der træffes endelig beslutning på  næste bestyrelsesmøde i lokalrådet.

     

     

    7.     Anvendelse af Glumsø Sø

    7.1.  Næstved Kommune har givet tilladelser til eksisterende udledninger i Glumsø Sø. Der sker ingen ændringer i forhold til søens vandkvalitet, og den seneste (17. januar 2024) måling af vandet i Glumsø Sø, viser at badevandet er meget fint. Lokalrådets bestyrelse vil bede NK om at skrive et indlæg på Facebook, som forklarer, hvad udledningerne betyder for vandkvaliteten i Glumsø Sø. Linda tager sig af den opgave.

     

     

    8.     Stisystemer i Glumsø

    8.1.  Der er et fint stisystem i Glumsø by, men der mangler skiltning, der viser vej videre ud ad byen. Visti har taget kontakt til NK og de har meldt tilbage at i løbet af foråret / sommeren 2024, vil der komme skilte op, som viser vej til stierne videre ud ad byen.

     

     

    9.     Status på projekter / opgaver

    9.1.  Boligudvikling i Glumsø

    9.1.1. Spånpladegrunden: Poul BE og Visti har været til møde med Næstved Erhverv, På mødet bad Næstved Erhverv Glumsø & Omegns Lokalråd om at holde lidt igen med at rette henvendelser til potentielle bygherrer. Det skal afvente, at NK får fastsat priserne på grundene.

    9.2.  IT:

    9.2.1.Som nævnt på sidste møde skal Netavisen flyttes over på en ny platform, da den gamle lukker. Poul BE og Visti deltog i et webredaktørmøde sammen med Glumsø Gymnastik (GG). GG har lavet en procesplan for udviklingen af ny hjemmeside, og de er gået i gang med at lave en kravspecifikation. Der er en ung gut, Nicklas Friis, som gerne vil hjælpe til med udviklingen. Visti kommer med lidt mere info ved Glumsø Netavis på næste bestyrelsesmøde.

    9.3.   Cykelrute Skelby til Glumsø:

    9.3.1. Linda arbejder videre med sagen og vender tilbage på næste møde.

    9.3.2. På Google Maps vises der en cykelrute fra Skelby til Glumsø via Ulstrup / Højkærgårdsvej / Holmager og Nødholmsvej.

    9.4.  Bypedellerne:

    9.4.1. Ikke noget nyt

    9.5.  Fjernvarme i Glumsø

    9.5.1. Det blev afholdt borgermøde den 17. januar, hvor ca. 140 borgere mødte op. Der var en god stemning på mødet. Inden mødet havde støttegruppen, hjulpet bl.a. med uddeling af invitationer og det praktiske vedr. mødet. Info fra mødet kan læses på Glumsø Fjernvarmes hjemmeside: https://www.glumsoefjervarme.dk

    9.6.  Råger i Glumsø:

    9.6.1. Her i januar arbejdes der fortsat på at få fjernet så mange reder som muligt. Det er kun lovligt at fjerne reder frem til 1. februar.

    9.6.2. Det er problematisk, at der er borgere, som fodrer fugle på Skov- og Naturstyrelses arealer ved rundkørslen på Nyvej / Haletudsen. Visti tager kontakt til Skov- og Naturstyrelsen for at høre, hvad deres holdning er til at der fodres med brød og kødaffald på deres areal. Karen sender Visti kontakt oplysninger.

    9.7.  Padle tennis:

    9.7.1. Arbejdsgruppen starter nu på at søge fonde. Gruppen er blevet rådet til kun at etablere 1 bane i første omgang. Næste møde i gruppen er den 31. januar.

     

     

    10.  Økonomi

    10.1.       Bestyrelsen aftalte at øremærke 10.000 kr. af overskud fra KOKS til etablering af ny hjemmeside - Netavis.

    10.2.       Lokalrådenes Fællespulje har indsendt årsregnskabet NK. Det blev aftalt at søge puljen om penge til en ny projektor. Visti

     

      

    11.  Eventuelt

    11.1.       Poul BE orienterede om, at Hospicegruppen holder borgermøder i Aulaen på Næstved Gymnasium den 27. februar kl. 19.00

    11.2.       Thor lovede at finde de ejendomsmæglere, som arbejder i Glumsø området og sende dem link til Byfilmen.

     

     

    Næste møder:

                          Torsdag den 15. februar – Bestyrelsesmøde

    Torsdag den 14. marts – Generalforsamling kl. 19.00 i ”Den Gule Café

    Torsdag den 21. marts – Bestyrelsesmøde

    Torsdag den 18. april – Bestyrelsesmøde

    Torsdag den 16. maj – Bestyrelsesmøde

    Torsdag den 20. juni – Bestyrelsesmøde

     

    Hvor ikke andet er angivet, afholdes mødet kl. 18.30 i Kobberstuen på Aktivitets- og Medborgerhuset ”Kroen”.

    Læs andre dagsordner og referater